Ja, je bent dan afwezig door overmacht, en dat geldt zowel voor arbeiders als voor bedienden.

Je bent op vakantie in Tenerife om te genieten van de zon: veel landgenoten doen dat tijdens deze krokusvakantie. Maar voor 116 onder hen dreigt dit verhaal een onverwachte wending te nemen: omdat één toerist in hun hotel met het coronavirus besmet bleek te zijn, zitten ze nu in quarantaine in hun hotel. Maar hoe zit dat als je een dezer dagen weer op je werk wordt verwacht? Paul Geerebaert, advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht, gaf toelichting in “De wereld vandaag”, op Radio 1.

 

“In dat geval zijn zij afwezig door overmacht”, zegt Geerebaert. “Ze hebben in principe geen recht op loon, maar de werkgever kan voor die mensen een systeem van tijdelijke werkloosheid aanvragen. Dat hebben enkele werkgevers trouwens blijkbaar nu al gedaan.”

Wat als je zelf ziek bent?

“Dan ben je arbeidsongeschikt omdat je besmet bent en dan gelden de normale regels zoals bij ziekte”, weet Geerebaert. Wie ziek is, kan dus terugvallen op  zijn ziekteverzekering en heeft recht op één maand gewaarborgd loon. “Voor arbeiders is dat minstens één week gewaarborgd loon.”

“Maar dan moet je wel nog een ziektebriefje indienen, wat vanop je quarantaine-adres mogelijk niet voor de hand liggend is.”

Lees hier het volledige artikel: VRT-nws