We weten het allemaal: doelen stellen is een belangrijke sleutel tot persoonlijke effectiviteit. Maar dan moet je die doelen wel realiseren. En daar gaat het vaak mis. Velen van ons zijn meesters in uitstellen. Dat voelt even fijn, want je hoeft niet in actie te komen. Maar na een tijdje gaat het knagen. Omdat je niet verder komt of omdat het werk zich maar blijft opstapelen. Het leidt tot schuldgevoelens, onzekerheid en stress.

Waarom we dingen alsmaar uitstellen, heeft veel te maken met onze psychologische voorkeuren. En daarmee met onze Insights Kleuren. Wat jou kan helpen om je doelen wél te halen, is vaak ook een kwestie van kleur.

Helder Blauw: denken, denken, niet doen

Mensen met een voorkeur voor Helder Blauw komen doorgaans pas in actie als ze een doel helemaal hebben uitgedacht: waar willen we precies naartoe? Hoe ziet dat eruit? Wat is er nodig? Hoe gaat dat dan? Zolang ze niet alles boven tafel hebben of onzeker zijn over hoe iets gaat verlopen, blijven ze dralen. En dat kan knap lang duren; er is nu eenmaal weinig zeker in het leven. Ook kunnen ze eindeloze actieplannen en werkschema’s maken. Maar uitvoeren? Ho maar.

Vurig Rood: het urgentie-effect

Niemand zo recht-op-zijn-doel-af als iemand met eerste kleur Rood. Maar is dit ‘doel’ wel datgene wat echt belangrijk is? Mensen met veel Rood houden van resultaten boeken. Het gevolg: ze focussen op de zaken waarmee ze snel resultaat bereiken, blussen tussendoor nog een brandje of drie, maar stellen die ene ingewikkelde klus die veel aandacht vereist keer op keer uit.

Stralend Geel: altijd achter de konijnen aan

Mensen met een voorkeur voor Stralend Geel zul je zelden horen zeggen dat ze geen doel hebben. Hun ‘probleem’: ze hebben er teveel. Niet alleen worden ze van veel dingen enthousiast, als een klus even wat saai wordt of niet wil vlotten, gaat hun aandacht al snel uit naar iets anders. Het einde van het liedje: ze zijn met 10 dingen tegelijk bezig en maken niets af.

Zacht Groen: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg

Mensen met een voorkeur voor Zacht Groen doen de dingen graag goed en zijn nooit te beroerd om een ander te helpen. Maar als hun bordje daardoor té vol raakt, is het ook echt te veel: ze schieten in de stress en er komt niks meer uit hun handen. Flexibiliteit is verder niet hun sterkste punt. Een last minute verandering? Liever niet!

 

Bron: lees hier het volledige artikel met tips